Najučinkovitejše metode za beljenje zob

Barva zob je ena izmed prvih lastnosti, ki jih opazimo pri ljudeh. Kajti bela, oziroma svetla barva zob je pokazatelj lepih zob, medtem ko spremembe v njihovi barvi, poleg tega da niso estetske, pogosto nakazujejo na slabo higieno ali določene zobne bolezni.

Vendar je ohranjanje naravne beline zob, ki je lahko sama po sebi odvisna od genetike, pogosto težka glede na različna živila, ki vsakodnevno vnašamo, ker lahko le ta povzročijo obarvanost zob. Tako bodo s časom kava, čaj, kajenje in druge snovi pustile svojo sled na naših zobeh.

Z razvojem metod, ki se danes uporabljajo v dentalni medicini, obstaja več načinov za reševanje te težave, ki vendar v večini primerov ni posledica resnih obolenj. V moderni dentalni medicini se najpogosteje uporabljajo metode, ki temeljijo na hidrogen peroksidu, ki v kombinaciji z laserjem omogoča doseganje vrhunskih rezultatov v zelo kratkem času. Treba je opozoriti, da je pred beljenjem zob potrebno opraviti podrobno čiščenje zob, s čimer odstranjujemo morebitne obloge, ki se s časom naberejo na zobeh.


Hidrogen peroksid

Najpogosteje uporabljena metoda za beljenje zob uporablja gel, ki se nanaša na zobe, ki pa zaradi svoje kompozicije, bogate s kisikom pospešuje beljenje zob. Vendar glede na to da peroksid, osnovna sestavina gela, lahko povzroči poškodbe, je zelo pomembno postopek opraviti pri zdravniku dentalne medicine, ki bo znal dozirati gel in določiti čas trajanja tretmaja. Zdravnik bo prav tako zaščitil bližnja tkiva, da ne pride do poškodb sluznice.

Da bi dosegli želeni rezultat, je običajno potrebno ponoviti postopek dva- do trikrat, edini stranski učinek pa je šibka občutljivost.


Lasersko beljenje

Pri tretmajih beljenja zob lahko uporabljate tudi laser, ki s pospeševanjem učinka gela, pospešuje tretma. Tako se z laserjem ali led svetilkami bistveno pospešuje čas vsake posamezne faze, nazadnje tudi celega tretmaja.

Obrnite se na Riviera Dent in organizirajte tretma beljenja zob. Presenetil vas bo čudovit nasmeh in opazno svetlejši zobi.

Zaprosite za ponudbo