Sistem prozornih aparatov za zobe InvisalignKaj je Invisalign?

Invisalign je sistem prozornih aparatov za zobe, t.i. »alignerjev«, oziroma opornic, ki se izdelajo za vsakega pacienta individualno. Med terapijo z Invisalign aparati se izdela več opornic, ki se jih postopoma prilagaja novemu položaju zob ter se tako na koncu terapije doseže idealen nasmeh. Tehnologija Invisalign je bila razvita približno dvajset let nazaj v ZDA, od tedaj pa se je razširila po svetu ter se uspešne terapije s temi prozornimi opornicami danes štejejo v milijonih.

Kako prozorne opornice delujejo?

Takoj na začetku se izdela kalup vaših zob, na podlagi katerega bo zdravnik oblikoval podroben načrt terapije s pomočjo 3D planerja ClinCheck. Ta sistem omogoča predvidevanje premikov, ki jih bodo zobje imeli med vsako fazo terapije, kar omogoča podrobno načrtovanje ter predvidevanje končnih rezultatov. Tako se lahko izdela več različnih opornic, ki se jih postopoma zamenjuje.

Vsaka opornica se uporablja dva tedna, v tem času pa se zobje počasi premikajo vse do želenega položaja, občasne kontrole pri zdravniku pa zagotavljajo dober napredek in udobje terapije.

Če ne dobite drugačnih navodil, je potrebno opravljati redne preglede najmanj vsakih šest do osem tednov. Invisalign opornice se nosijo 20 do 22 ur na dan, razen med obrokom in umivanjem zob, zaradi česar so izjemno praktične, ker so ravno hranjenje in vzdrževanje higiene, poleg estetike, največja težava klasičnih aparatov.inovativna tehnologija

Inovativna tehnologija

Sistem Invisalign se nenehno razvija, zato vam lahko ponudimo vrhunske ortodontske rešitve.

inovativna tehnologija

Enostavno, praktično in neboleče

Edini aparat, ki ne povzroča težav s higieno, hranjenjem in estetiko ter nima neprijetnih žic

inovativna tehnologija

Skrbno načrtovana terapija

S sistemom ClinCheck je vsaka faza terapije skrbno načrtovana, rezultati pa so predvideni že od začetka.

inovativna tehnologija

Milijoni bolj zadovoljnih pacientov

Več kot tri milijone pacientov iz celega sveta je izbralo Invisalign za doseganje popolnega nasmeha.
Ali je Invisalign primeren za vas?

Invisalign aparati so primerni za korekcijo večine ortodontskih težav, bodisi tistih v položaju zoba, kot je prevelika ali premajhna razdalja, ali napačnega ugriza. Pred začetkom terapije bo vaš zdravnik s pomočjo Invisalign sistema za načrtovanje terapije ocenil, ali je Invisalign primeren za vas in koliko časa bo terapija trajala za doseganje popolnega položaja zob, s tem pa tudi čudovitega nasmeha.

Invisalign terapije

INVISALIGN FULL


 • Primerna terapija za reševanje težjih nepravilnosti.
 • ključuje neomejeno število opornic, običajno pa se uporablja 30 – 40 opornic po čeljusti.
 • Možnost korekcije med terapijo – v primeru, da terapija ne gre v želeni smeri, ima pacient pravico do ponovnega načrta terapije in novega seta opornic, pravico do nove terapije pa lahko uveljavi v petih letih od začetka terapije, plača pa se samo odvzem novih odtisov.
Cena: 3800 € 3040 €

INVISALIGN TEEN


 • Primerna terapija za reševanje težjih nepravilnosti pri otrocih in mladih.
 • Vključuje neomejeno število opornic, običajno pa se uporablja 30 – 40 opornic po čeljusti.
 • Indikator nošenja
 • Možnost korekcije med terapijo – v primeru, da terapija ne gre v želeni smeri, ima pacient pravico do ponovnega načrta terapije in novega seta opornic, pravico do nove terapije pa lahko uveljavi v petih letih od začetka terapije, plača pa se samo odvzem novih odtisov.
Cena: 3865 € 3090 €

INVISALIGN LITE


 • Primerna terapija za odpravo manjših nepravilnosti zob.
 • Vsebuje 14 opornic po čeljusti, skupaj 28.
 • Na koncu terapije obstaja možnost izdelave dodatne opornice za boljše rezultate.
 • Možnost ene brezplačne korekcije med terapijo.
 • V primeru nezadovoljivega rezultata terapije obstaja možnost prehoda na Invisalign® Full ali Invisalign® Teen ob doplačilu.
Cena: 2935 € 2350 €

INVISALIGN i7


 • Uporablja se za korekcijo izjemno malih nepravilnosti zob.
 • Vsebuje 7 opornic po čeljusti, skupaj 14.
 • Možnost ene brezplačne korekcije med terapijo.
 • V primeru nezadovoljivega rezultata terapije obstaja možnost prehoda na Invisalign® Lite, Invisalign® Full ali Invisalign® Teen ob doplačilu.
Cena: 1535 € 1333 €
Zaprosite za ponudbo