Nadomeščanje enega zoba

Možnosti nadomeščanja enega zoba

V primeru izgube enega zoba se v dentalni medicini običajno priporočata dve možnosti nadomeščanja: delna proteza (fiksni mostiček) in krona na implantatu.

Mostiček – fiksna delna proteza

Fiksni mostiček je sestavljen iz krone, ki zapolni prostor manjkajočega zoba in se pričvrsti na dva sosedna zoba s pomočjo dveh dodatnih kron. Za pritrditev mostička je potrebno izbrusiti zobe, ki bodo služili kot nosilci, kar dolgoročno lahko ogrozi njihovo zdravje, s tem pa tudi protetski nadomestek. Včasih je pred samim posegom potrebno odstraniti zobni živec zoba nosilca.
Poleg tega da nadomešča estetske in funkcionalne značilnosti zob, ta metoda ne vpliva na zadrževanje kostnega mozga in ne preprečuje umika dlesni.

Zobni implantat

Vgradnja zobnega implantata nima negativnega vpliva na bližnje zobe, medtem ko deluje pozitivno na zadrževanje kostnega mozga in dlesni. Po vgradnji implantata in ozdravitvi se nanj vgradi krona, izdelana tako, da popolno imitira obliko in površino naravnega zoba.
Zobni implantat je trajna rešitev, če seveda pacient vzdržuje redno higieno in redno kontrolno obiskuje zdravnika dentalne medicine. Zato menimo, da je ta metoda najboljša, ker obenem nadomesti izgubljeni zob in varuje zdravje celotne ustne votline.


Manjka vam eden zob? Obrnite se na nas in dogovorite pregled, da vam lahko svetujemo glede metode nadomeščanja, ki vam bo najbolje ustrezala!


Zaprosite za ponudbo