Nadomeščanje vseh zob

Nadomeščanje vseh zob

V primeru popolne izgube zob na eni ali obeh čeljustih sta možni rešitvi fiksna proteza na implantatih ali mobilna proteza.

Totalne mobilne proteze

So proteze, ki nadomeščajo izgubo vseh zob. Poleg tega, da le deloma vračajo funkcionalnost pri hranjenju in estetiko, te proteze ne pomagajo pri ohranjanju zdravja mehkih in trdih tkiv ustne votline. Ravno nasprotno, pogosto povzročajo vnetje dlesni in nekateri pacienti se na njih nikoli popolnoma ne navadijo.


Totalne fiksne proteze – All-on-4 ali All-on-6

Fiksne proteze na implantatih so veliko ugodnejše, tako na osebni ravni pacienta kot v medicinskem smislu. Le te se v sodobni implantologiji postavljajo z vgradnjo manjšega števila implantatov, običajno štirih ali šestih, ki so nameščeni tako, da omogočajo čim večjo stabilnost proteze.

Ta rešitev zahteva kakovostno diagnostiko, ker pogosto zahteva predhodno nadgradnjo kosti ali puljenje preostalih zob.
Vendar lahko v primeru, ko so v ustih še vedno prisotni zdravi zobi, še vedno delujejo kot nosilci za začasni mostiček, ki se lahko uporablja v času od vgradnje implantata do postavljanja trajne proteze. V nasprotnem se lahko v tem času uporablja mobilna proteza.

Na kliniki Riviera Dent lahko izvedemo vse diagnostične posege, ki so potrebni za oceno možnosti vgradnje totalne fiksne proteze. Kontaktirajte nas in dogovorite pregled!

Zaprosite za ponudbo