Fiksni ortodontski aparati

Fiksne ortodontske naprave (znane kot aparati) se uporabljajo za odpravljanje nepravilnosti v položaju zob in za popravljanje ugriza, oz. razmerja med čeljustmi. Ta vrsta aparatov je sestavljena iz zvezdic, ki se postavijo na zobe ter se potem povežejo z žičko. Šibke ortodontske sile potem premikajo zobe v položaj idealnega zobnega loka. Fiksne naprave se lahko postavijo z zunanje ali notranje strani zob, ki pa ostanejo v ustih v času celotnega trajanja terapije.

Vrste zvezdic in tehnike fiksne ortodontije

Običajni fiksni aparati so sestavljeni iz metalnih zvezdic, znotraj katerih se lok pritrdi z ligaturami, ki so lahko žične ali gumijaste. Zaradi številnih inovacij v tej veji zobozdravstvene medicine je bistveno izboljšana estetika, trajanje terapije je skrajšano ter zmanjšan občutek bolečine. Inovativne samozaklepne zvezdice, ki zapirajo lok brez uporabe dodatnih elementov, pomagajo v zmanjševanju trenja in jakosti sil, s čimer se zmanjša bolečina in morebitne težave dlesni. Prav tako se te zvezdice lažje postavijo in omogočajo krajši čas terapije, ki je za pacienta skoraj neboleča.

Estetsko sprejemljive so vsekakor bele ali prozorne zvezdice, zlasti tiste keramične ali cirkonske, ki ne spreminjajo barve med trajanjem terapije.


Potek in trajanje terapije

Čas trajanja terapije je zelo individualen, ker je odvisen od težav vsakega posameznega pacienta ter o izbrani rešitvi. Vendar standardno trajanje terapije znaša 18 mesecev z morebitnimi odstopanji treh do šestih mesecev. Glede na to da so redne kontrole ključne za uspešnost terapije, ortodont bo v vsakem primeru priporočil idealen interval za preglede, najpogosteje pa se kontrole opravljajo vsakih šest do deset tednov.

Zakaj izbrati Riviera Dent?

icona esperienza

Izkušnje

Naša ekipa ima več kot 25 let izkušenj v dentalni medicini

icona garanzia

Garancija

Na vse dentalne posege damo garancijo pod pogojem rednih kontrol

icona qualita

Kakovost

Uporabljamo le najkakovostnejše materiale

icona convenienza

Ugodnost

Ugodne cene vseh dentalnih posegov

Zaprosite za ponudbo