Ortodontska terapija in higiena

Podporni aparat zoba, ki ga tvorijo kost, gingiva, ligament in cement imenujemo parodont. Najpogostejše bolezni parodonta so gingivitis, oziroma vnetje dlesni ter parodontitis ali vnetje obzobnega tkiva.

Bolezni parodonta, če se redno opravljajo kontrole pri zdravniku, niso kontraindikacija za ortodontsko terapijo.

Pomen oralne higiene med ortodontsko terapijo

Vzdrževanje oralne higiene je vedno pomembno, vendar ji je med ortodontsko terapijo potrebno nameniti dodatno pozornost. Zvezdice in ostali elementi, ki tvorijo fiksne aparate, namreč otežujejo dostop do zobnih ploh, kar lahko pripelje do nabiranja plaka. Zato je v primeru terapije s fiksnimi ortodontskimi napravami postopek čiščenja zob nekoliko drugačen. S ščetko je potrebno očistiti vsa območja okoli zvezdic in pod žičkami, in sicer s ščetkanjem pod različnimi koti in v različnih smereh, ker edino na ta način dosežemo učinkovito čiščenje vseh zobnih ploh.
Da olajšamo vzdrževanje oralne higiene med terapijo s fiksnim aparatom, so oblikovane posebne ščetke, katerih dimenzije in oblika lajšajo dostop do območja pod žičkami in okoli zvezdic. Uporabne so tudi medzobne ščetke, ki v tem primeru edine zagotavljajo kakovostno čiščenje območja med zobmi.

Zakaj izbrati Riviera Dent?

icona esperienza

Izkušnje

Naša ekipa ima več kot 25 let izkušenj v dentalni medicini

icona garanzia

Garancija

Na vse dentalne posege damo garancijo pod pogojem rednih kontrol

icona qualita

Kakovost

Uporabljamo le najkakovostnejše materiale

icona convenienza

Ugodnost

Ugodne cene vseh dentalnih posegov

Zaprosite za ponudbo